Bel direct
via Whatsapp

Grond

Zanderige grond
Zanderige grond wordt ook wel teelaarde genoemd en kan op verschillende manieren gebruikt worden. Het wordt vaak toegepast voor het ophogen van een tuin of perceel, het dichten van gaten in een vijver en het tegengaan van bodemdaling.

De zanderige grond is ook uitermate geschikt voor onder een gazon of sportveld.

Bladaarde
Bladaarde wordt ook wel bladcompost of bladgrond genoemd en is compost van bijna alleen maar bladeren. Deze bladeren zijn van bomen die vruchtbare grond maken. Bladaarde kan ongezeefd of gemengd met scherp zand gebruikt worden. Gemengd is dit type aarde uitstekend als potgrond.

Bladcompost is een compost met een hoger aandeel blad dat mee is gecomposteerd tijdens de productie, waardoor een mooie rulle compost ontstaat. Bladcompost verbetert de structuur en geeft een impuls aan het bodemleven. Wanneer het aangebracht is als mulchlaag gaat het verdamping en de groei van onkruid tegen. Daarnaast voorkomt bladcompost het dichtslaan van de bodem dat wordt veroorzaakt door regenval.

Bemeste tuinaarde (teelaarde)
Dit product is bemest en vrij van puin. Bemeste tuinaarde is goed waterdoorlatend en kan nauwelijks overblijvend onkruid of verontreinigingen bevatten. Teelaarde is altijd donker van kleur en wordt gebruikt voor de ophoging en grondverbetering in gebieden met een slechte bodemstructuur.

Onze bemeste tuinaarde is een kant- en klaar eindproduct. Deze hoeft niet gemengd te worden met de bestaande grond. De bemeste tuinaarde is onkruidarm en heeft een hoog organische stofgehalte. Ideaal voor bemesting in het openbaar groen en voor hoveniers en particulieren.

Gemalen veengrond
Gerijpte gemalen veengrond. Gemalen door bewerking en daardoor fijner van structuur. Geschikt voor aanvulling van tuinen, plantsoenen en bloembakken.

Potgrond
Potgrond is een echte alleskunner. Het is geschikt voor verschillende soorten doeleinden, zoals het verpotten van kamerplanten, het vullen van een terras of bloembak, het planten van bomen of het kweken met perkplanten, vaste planten en groente planten. Potgrond zorgt voor een goede water- en luchthuishouding in de bodem van jouw plant en/of tuin.

Tuinturf
Tuinturf wordt ook wel doorvroren zwartveen genoemd. Tuinturf is geschikt voor het (ver)planten van zuurminnende tuinplanten, zoals de rododendron, azalea, pieris, skimmia en heideplanten. De samenstelling van tuinturf zorgt ervoor dat de bodem van de plant zuurder, luchtiger en vochtvasthoudender wordt. Dit is belangrijk voor de groei en ontwikkeling van de wortels en een optimale doorgroei van zuurminnende tuinplanten.

Champost
De oorsprong van Champost ligt bij de champignonteelt. De verwerkte grondstoffen zijn: paardenmest, kuikenmest, stro, kalk, veen en schuimaarde. Deze stoffen zijn 12 weken in bewerking geweest. Hierdoor zijn deze verteelt en homogeen geworden. Champost is een bodemverbeteraar en ideaal voor het gebruik van de land- en tuinbouw/aanleg.

Recro compost
Recro compost staat bekend als een organische bodemverbeteraar. Het is compost gemaakt van groente, fruit en andere tuinresten. Recro compost is voornamelijk geschikt voor de bemesting van kalkminnende gewassen.

Scroll naar top