Bel direct
via Whatsapp

Wie zijn wij?

In 1950 werd Cito Transport opgericht door de heer Andries Siewertsen die oorspronkelijk als tuinder werkzaam was.

Begonnen met dumptrucks
In de jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog vond het transport in Nederland -net als in de meeste andere Europese landen- voornamelijk plaats met omgebouwd legermateriaal. De autofabrieken waren door de oorlogshandelingen verwoest en aan grondstoffen was een groot gebrek.

Maar gelukkig hadden de geallieerde legers enorme hoeveelheden overbodig geworden vrachtwagens achtergelaten, waaruit nog jarenlang kon worden geput. Zo ook het kersverse transportbedrijf van de heer Siewertsen. Met GMD- en Dodge- dumptrucks uit het Amerikaanse leger specialiseerde hij zich in het zand- en grindtransport. Het bedrijf kreeg de uit het Latijn stammende naam ‘Cito’, wat snel betekent.

De eerste nieuwe kipper in 1955
Met het stijgen van de welvaart en de wederopbouw van de Europese auto-industrie brak ook de tijd aan voor de aankoop van de eerste nieuwe vrachtwagen. Het werd een 4-cilinder 90 pk Magirus Deutz met kipper die werd aangeschaft voor de somma van 25.525 gulden. Op de nieuwe truck ruilde de heer Siewertsen een Dodge met kipper in voor de prijs van 1500 gulden en de transactie geschiedde “inclusief een bedrijfsvergunning met 3 Ton tonnage”, zoals vermeld staat op de ordebevestiging die nog in het bezit is van het bedrijf. Op 29 november 1955 werd de koop gesloten en de nieuwe aanwinst betekende het begin van een lange reeks Magirus- trucks in het zich gestaag uitbreidende wagenpark van Cito Transport.

Tweede generatie aan het roer
In 1987 draagt vader Siewertsen de leiding over aan zijn zoons Jan en Ron. Beiden werken van jongs af aan in het bedrijf en weten dan ook exact waarover ze praten als het om vrachtwagens gaat. Ron is nog dagelijks achter het stuur te vinden en hoewel Jan het bedrijf vanuit zijn kantoor leidt, heeft hij ook vanaf zijn achttiende op de trucks gereden. 

Derde generatie
Sinds 2020 is Janneke (de dochter van Jan) toegetreden als aandeelhouder van Cito Transport. Janneke is reeds 15 jaar actief binnen het bedrijf. Momenteel heeft Cito ruim 40 mensen in dienst. In 2020 is het uitgelopen naar 33 vrachtwagens.

Scroll naar top