Bel direct
via Whatsapp

Zand

Heeft u zand nodig voor bijvoorbeeld het ophogen of aanleggen van uw bestrating, dan bent u bij Cito aan het juiste adres. Wij leveren diverse soorten zand uit voorraad, hierdoor kan er altijd snel geleverd worden. Op de werf ligt altijd (vul)zand, brekerzand en metselzand op voorraad. Daarnaast kunnen wij op aanvraag ook andere zand soorten leveren zoals bijvoorbeeld paardenbakken zand.

 (Vul) Zand

Ophoogzand is geschikt voor meerdere toepassingen, eigenlijk voor alles waarbij weinig eisen aan het zand gesteld worden. Denk aan opvullen van een te laag oppervlak in de tuin, ondergrond voor tuinhuisjes, dichten van kuilen, etc. Ook wordt het regelmatig toegepast onder straatwerk.

Brekerzand
Brekerzand is grof en hoekig zand. Dit type zand zorgt voor een stabiele straatlaag en is vooral geschikt onder (gebakken) klinkers en natuurstenen. Ook is het handig om een bestrating mee in te vegen.

Brekerzand staat ook wel bekend onder de naam inveegzand.

Metselzand
Metselzand wordt gebruikt bij het maken van metsel- en betonmortels. Het zand wordt gezeefd op een fractie van 0/2 mm. De grootte, de vorm en de hardheid is volledig geschikt voor mortelen. Dit type zand legt een goede basis voor nieuwe muren en funderingen.

Scroll naar top